Banana-kupina mafini

1️⃣Umutiti dva jajeta (prvo belance, pa dodati žumance)

2️⃣ Dodati 2 izblendane banane

3️⃣ Kad se masa ujednači, dodati 2 šolje ovsenih pahuljica (prethodno samlevenih).

U podmazane kalupe za mafine ili korpice, do pola sipati testo, poredjati 2-3 kupine i nekoliko malih komada čokolade bez šećera, pa opet sipati testo.

Odozgo možete staviti još po jednu kupinu i malo čokolade. Sve će se to lepo rastopiti, a kombinacija ukusa je predivna 😍!

*Peku se na 180°, 20 min.

**Jedu se tek kad se prohlade, da se ne izgorite čokoladom, kao neki ovde prisutni 🙈.

***Čokoladu bez šećera kupujem u prodavnici zdrave hrane. Za 10 većih mafina koliko ispadne od ove mase, vam treba 50gr čokolade, koju sam platila 98din.

**** Pola kilograma kupina košta 80dinara, a ovde vam treba nekih 30, što je oko 200gr

Napravila sam i posnu varijantu, odnosno onu koja će odgovarati svima koji ne koriste mleko i jaja.

Umutiti:

– 2 blendane banane

– 2 šolje samlevenih ovsenih pahuljica

– 3 chia jajeta (3 kašike chia semena preliti sa 9 kašika vode i ostaviti u zamrzivaču 10 minuta).

U podmazan kalup za mafine ili korpice, do pola sipati testo, pa redjati kupine i po kašičicu-dve otopljene domaće čokolade (2 kašike kokosovog ulja, 2 kašika kakaa, 2 kašike meda). Odozgo dopuniti testom, pa na kraju ukrasiti kupinom i po želji sa još malo čokolade. Peći na 180°, 20min.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *