Crveni kolač

Stoji mi tako cvekla u frižideru već nedelju dana i razmišljam hoću li je u salatu ili da nadjem neki način da podmetnem deci. 🙄

Setim se onda da sam na instagramu kod @smilicomukuhinji videla kolač sa cveklom i da mi je rekla da je super prošao, pa rekoh da probam i ja sa smućkam nešto.

Tako je nastao Crveni kolač i nestao za dan i po. Oseća se cvekla, ali su joj kikiriki puter sa medom koji su došli na samom kraju toliko lepo pravili društvo, da nisam mogla da verujem koliko im se ukusi lepo slažu.

Potrebno je:

  • 2 skuvane cvekle
  • 1 skuvana šargarepa
  • 3 jajeta
  • 1 šolja samlevenih ovsenih pahuljica
  • 1 šolja raženog brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 2-3 kašike meda
  • za preliv kikiriki puter, kakao, med

Skuvano povrće izblednajte. Umutite jaja, pa polako dodajte sve ostale sastojke, osim onih za preliv. Tako dobijenu masu, prebacite u pek papirom obložen pleh/kalup/tepsiju male ili srednje veličine i pecite na 200 stepeni, oko 20-25min, ali proveravajte cackalicom, jer se rerne razlikuju i tu nikad ne mogu da garantujem.

Preliv spremite tako što ćete 2 kašike kikiriki putera pomešati sa jednom kašikom meda, pa time premazati površinu kolača. Ako želite da bude još sladje i zanimljivije, pomešajte još jednu kašiku meda sa kasikom kakaa i time prošarajte kolač.

Misija uspela.
💪

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *