Ćufte iz rerne

Jedan od recepata koji je izazvao veliku pažnju ove godine i kome smo se svi rado vraćali…Jednostavno i brzo – ćufte iz rerne.

Izblendajte 1 glavicu crnog luka i 1 crvenu papriku, pa pomešajte sa 700gr mlevenog mesa, 2 jajeta, 3 kašike raženog brašna, pola kašičice sode bikarbone, 2-3 kašike ulja, kašičicom soli i belim lukom u granulama. Vlažnim rukama oblikujte ćufte i redjajte na pek papir.
Peku se na 200°, a od ove mase ispadne 40tak ćufti, možda i više. Gotove su kad skroz promene boju i kad možete da ih bez problema odvojite od pek papira.


Dok se ćufte peku, sos se kuva 😀! Prodinstajte glavicu sitno seckanog crnog luka, pa dodajte 2-3 oljuštena i iseckana paradajza. Umesto svežeg paradajza, možete koristiti pasirani paradajz iz tetrapaka (500ml). Mi koristimo Podravkin, on je bez šećera. Posolite malo, fino ukuvajte na srednjoj temperaturi i po potrebi dodajte po malo vruće vode. Kad ćufte budu gotove, samo ih ubacite u već skuvan sos. Pažljivo sa dodavanjem soli u sos, jer su ćufte već dovoljno slane. Isključite ringlu i ostavite šerpu sa ćuftama i sosom na njoj da se lepo sjedine ukusi.
Mogu se poslužiti uz pirinač, krompir, testeninu, proso, kinou. Možete ih posuti odozgo svežim bosiljkom, organom ili drugim omiljenim začinima, a i ne morate. Svakako, za sat vremena i manje (sa sve pranjem sudova 😂), imate gotov ručak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *