Fini bundevini mafini

Evo me, posle oho-ho vremena ponovo u svojoj kuhinjici. Nisam kod kuće već više od mesec dana, sem vikendom i to okrnjenim, jer iz Beograda dodjem u petak popodne i ponovo sam u autobusu za dragu nam prestonicu već u nedelju u 17h. Poslom sam tamo, tačnije zbog obuke u trajanju od dva ikoju moram da prodjem nekad, a mi smo procenili da je sad najmanje bolno za sve nas… Dok oni još ne porastu i krenu po vrtićima i školama, pa im tad budem još potrebnija… Mada stvarno ne znam kako se ta potreba meri, ima li ti neke skale ili kako god… Svakako, svima je teško, ali se isto tako svi snalazimo. Pomažu nam moji mama i tata, deca su, hvala Bogu, razumna i dobra, pa do sad nije bilo dramatičnih situacija (sem kod ove ovde mame, ali to je sad manje važno 🙄).

Ono što jeste važno, je da sam u svom ludilu koje vikend u ovom slučaju nosi sa sobom, uspela deci da napravim nešto novo i kako oni kažu, lepo i ukusno, pa vam ostavljam recept da, ukoliko želite, probate i vi. 💁‍♀️❤️

  • pasta od 10 urmi (potopite ih u vodi na 15tak minuta, pa im skinite ljuskice i izvadite koštice, a onda ih izblendajte uz malu pomoć vode ako blender to bude tražio od vas 😉)
  • 2 šolje pirea od bundeve (skuvajte ili ispecite bundevu, ispasirajte i odvojite potrebnu količinu…šolje su od 200ml)
  • 2 jajeta
  • 1 šolja raženog brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • kašičica cimeta
  • čokolada bez šećera (ja sam koristila Dorinu sa stevijom)

Umutite jaja, pa polako dodajte pripremljene urme, pire od bundeve, brašno i prašak za pecivo i cimet. Tako dobijenom masom punite kalup za mafine, slobodno i više od one uobičajene 2/3. Na kraju odozgo poredjajte kockice čokolade i pecite na 200°, oko 15-20min, u zavisnosti od jačine rerne.

Mafini će narasti, ali ne previše. Unutra su kremasti i taman koliko treba slatki, jer i urme i bundeva, a i čokolada bez obzira na to što nema dodatog šećera, čine da ukus bude potpuno autentičan.

Eto, ako pravite – javite.

Iako je ovo bio test recepta, odmah sam pravila duplu meru, pa sam drugu polovinu testa izlila u okrugli kalup, posula čokoladom i ostavila deci da imaju užinu za naredna dva dana.

Lepo je bilo ponovo provesti makar malo vremena u svojoj rodjenoj kuhinji. A Boga mi i korisno. 😋😍👩‍🍳💪

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *