Kinezi šnicle

Nisam orijentisana ka materijalnom…

Mislim, nisam luda, od vazduha i ljubavi se ne živi, ali i bez vazduha i ljubavi se ne može… Nikad nismo imali kuću, ni stan. Baš sam uradila matematiku – ovo je 14. adresa na kojoj živim, i na neki uvrnuti način, ja to volim 😀!

Iako su se u nekom trenutku možda stvorili uslovi za rešavanje tog pitanja, novac je pre bio ulagan u naše fakultete (mada smo na budžetu bili i brat i ja), seminare, kotizacije za takmičenja, instrument, putovanja. 📚

Moja mama (u daljem tekstu Ceca 😀), ima običaj da kaže da je svaka naša godina školovanja, jedan sprat kuće koju ona gradi.

Dostojanstveno.

Zato je jedna od važnih stavki kada je moje porodično nasledje u pitanju – čuvena Cecina plava sveska. 📘💞

Neko bi rekao sveska recepata, ali ako malo bolje pogledate, shvatićete da je na tim, sada već raskupusanim listovima, zapisan čitav jedan život.
Pored Francuskog bifteka, recepta za ajvar ili Najlon tortu, naći ćete i rukom pisano uputstvo za mašinsko pranje veša, bezbroj ubačenih ceduljica sa sastojcima ispod naslova “Kolač” i poneki, tada, važan broj telefona.

Tako je jedna 20ogodišnjakinja postajala najbolja mama na svetu.

Dostojanstveno.

Iz Cecine plave sveske, uz malu adaptaciju, danas za ručak – Kinezi šnicle 👌

Potrebno je:
🔸 600gr mešanog mlevenog mesa;
🔸 2 manje glavice sitno iseckanog crnog luka;
🔸 4 jajeta;
🔸 7 kašika raženog brašna;
🔸 pola kasičice praška za pecivo;
🔸 2 čena belog luka;
🔸so, biber, tucana paprika;
🔸2-3 kašike ulja;
🔸 2 dcl vode.

Sjediniti sve sastojke, pa kašikom vaditi na papir za pečenje ( ako vam se žuri, mogu i da se prže 🤷‍♀️).
Pecite ih na 200°, 10 minuta, onda okrenite, pa pecite još 10 minuta.

Hvala ti, mama ❤️!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *