Kad udjete u štos sa kombinovanjem namirnica, nebo je granica. Ostalo mi je malo višanja i slobodnog vremena u kuhinji, pa rekoh da probam…nemam šta da izgubim.
Za koru vam treba:
– jedna i po šolja speltinog brašna (šolja je od 2 dcl)
– 3 kašike mlevenog lana
– 3 kašike mlevenog susama
– 1 kasika kakaa
– 2 kašike meda
– pola kašičice soda bikarbone
– voda.
Nanesite na pek papir, oblikujte kako želite. Pecite 10tak minuta, pa izvucite da biste stavili voćni preliv.
Za voćni preliv vam treba šolja višanja ili nekog drugog crvenog voća i 2 kašike meda. Kuvajte voće dok skora sva voda ne ispari, onda
sklonite sa ringle i dodajte med.
Pre nego na koru nanesete voce, izbockajte viljuškom po obodu, tako da preliv malo upadne i u koru, a da opet ne može da se izlije van nje.
Vratite u rernu na jos 10min maksimalno, isključite i ostavite da se ohladi.
Ako pravite, javite 🍓!
Na kojoj temperaturi se pece kolac?
Hvala.
Na 180 stepeni. A ako Vam je jača rerna i malo manje od toga. Hvala puno na interesovanju.❤️