Kolač sa jabukama i pirinčanim brašnom

Jedan kolač u duhu stomačnog virusa koji u našoj kući, hvala Bogu, polako jenjava.
Kaže doktorka: “Dejana, dajte im pečene jabuke, pirinčanu vodu…”, a sa druge strane ordinacije se čuje Nikolina : “Neću pečene jabuke, ja to ne želim!” 🤦🤦🤦

I posle kratkog ubeđivanja, videla sam da od toga stvarno nema ništa, pa sam ispekla pun pleh pečenih jabuka i resila da konačno probam ono pirinčano brašno koje sam skoro kupila.

🔸Kad su jabuke bile pečene, ispasirala sam nekoliko i napravila pire, a sok koji su tokom pečenja pustile, sipala sam u čašu, da njime na kraju prelijem kolač.

🔸Umutite mikserom 3 jajeta, pa dodajte 200ml jogurta, 100ml ulja, 200gr pirinčanog brašna, 1 kašičicu sode bikarbone, 2 šolje pirea od jabuka.

🔸Tako dobijenu masu, izlijte u pek papirom obloženu tepsiju, pospite cimetom i pecite na 180°. 🔸Pečen kolač prelijte sokom od jabuka. Biće mekan, sočan, kao koh otprilike, ali ne i presladak, tako da ako više volite sladje ukuse, dodajte kašiku-dve meda u testo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *