Kraj 2017. godine kakav nisam očekivala

Krajem 2017. godine, zbog tempa života, obaveza i nespavanja, što prati svaku mamu, a posebno mame troje male dece, desio mi se ozbiljan pad imuniteta.

U kratkom vremenskom periodu, vratili su se stari, ali su se javili i novi zdravstveni problemi. Kandida, konstantna knedla u grlu, umor, prehlade….Bila sam svesna da sam tome doprinela preterivanjem sa slatkišima, a preskakanjem glavnih obroka i znala sam gde sam grešila. Kad imunitet padne, slabe tačke su prve koje reaguju.

Bila sam preplašena. Po internetu sve i svašta, te “bolest savremenog društva”, te “predkancerogeno stanje”. Otišla sam kod lekara, dobila svoju terapiju i rešila da nešto mora da se menja.

Uvek sam pre za logična i prirodna i održiva rešenja, pa sam odlučila sam da u pomoć pozovem pijacu, a ne imuno preparate.

Rešila sam da ishrane izbacim beli šećer, belo brašno i kvasac i posle samo dve-tri nedelje takvog režima, uz korišćenje propisane terapije, naravno, nalazi su bili uredni, a ja sam se osećala odlično.

Možete li zamisliti tu sreću… Nema simptoma, ja sva poletna, energična…

Znala sam da to ne sme biti kratkog daha i da moram da ojačam svoj organizam, pa sam jedne noći došla na ideju da sve podignem na malo viši nivo.

Osmislila sam svoj lični projekat pod nazivom Mojih 365 dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *