Krem bez šećera

Pričamo deci bajke o čudnovatim stvorenjima, gledaju crtaće o jednorozima i simpatičnim prasićima koji govore i šljapkaju po baricama, govorimo im da napišu pismo Deda Mrazu kako bi on znao sta da im donese za Novu godinu…

Pa, šta je jedna moja mala prevara naspram svega toga 🙄?! Sačuvali smo kutijicu nekog eurokrema od ranije i kad god traže palačinke (sa eurokremom, naravno 🤣), ja napravim krem od lešnika, urmi i mleka, polovinu odmah sipam u kutijicu, a drugoj polovini dodam kašiku kakaa, pa i tu polovinu dodam u kutijicu.

Palačinke mažem pred njima i gledam kako ih u slast jedu, a da niko ne posumnja 😎!

Ranije bi Nikolina, kad bi probala uvek komentarisala: “Ja bih vise volela sa onim mojim kremom.”, a od kad ovako radimo, nema primedbe 😜!

Za ovu bajku vam treba 200gr pečenih lešnika, 10-12 urmi, mleko i za “crni” deo kašika kakaa. Ubacite u blender lešnike, prethodno potopljene i očišćene urme, malo mleka i blendajte. Mleko dodajte malo po malo, dok masa ne bude kremasta. Kad bude gotovo, polovinu prebacite u svoju “posebnu” činiju, ostatku mase dodajte kašiku kakaa, pa blendajte dok se ne ujednači.
Čiča miča i gotova priča 😉!

5 thoughts on “Krem bez šećera

  1. Probala sam razne recepte zazdrav eurokrem ali sa mlekom nisam. Moze li biljno mleko? I jos jedno pitanjce, pecen lesnik potapate u vodu?

    Hvala i veliki pozdrav!

    1. Lešnik ne potapam, a sto se mleka tiče, naravno da moze i Biljno. Mislim da bi se ovseno ili bademovo najbolje uklopilo. Veliki pozdrav ❤️❤️❤️❤️❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *