Mafini sa pireom od jabuka

Ovo je osnova što se testa tiče, a sve ostalo su varijacije na temu 😀.
1️⃣Umutiti dva jajeta (prvo belance, pa dodati žumance)
2️⃣ Dodati 2 izblendane banane, pa

3️⃣ kad se masa ujednači, dodati još 2 šolje (crvene, za kafu, od 2 dcl) ovsenih pahuljica (samlevenih).

U podmazane kalupe za mafine ili korpice, do pola sipati testo, pa fil koji god želite i onda opet malo testa odozgo. Ja sam podmazivala kokosovim uljem.

Od ove mase ispadne 10tak mafina srednje veličine, a ovi na fotografiji su meni omiljeni – fil je zapravo pire od pečenih jabuka i samo je utisnut u testo koje je u ovom slučaju samo donji sloj. Preko pirea od jabuka je sitno iseckana tamna čokolada sa stevijom (Dorina, Kraš). Ne mogu da vam opišem koliko su sočni i ukusni…baš su mi se dopali.

Peku se na 180°. Kad budu gotovi, nemojte ih odmah vaditi iz kalupa (moj je silikonski), sačekajte da se malo prohlade, da ne izgube formu.

Nećete se pokajati ako ih pravite, u to sam sigurna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *