Mafini sa višnjama i čokoladom

1️⃣Umutiti dva jajeta (prvo belance, pa dodati žumance)
2️⃣ Dodati 2 izblendane banane, pa 3️⃣ kad se masa ujednači, dodati još 2 šolje samlevenih ovsenih pahuljica i 1 kesicu praška za pecivo. U podmazane kalupe za mafine ili korpice, do pola sipati testo, pa dodati par višanja i preliti kašičicom otopljene čokolade, koju ćete dobiti kad na tihoj vatri pomešate kašiku kokosovog ulja, kašiku meda i kašiku kakaa.

Peku se na 180°. Kad budu gotovi, nemojte ih odmah vaditi iz kalupa (moj je silikonski), sačekajte da se malo prohlade, da ne izgube formu
Nakon što ih poredjajte na tanjir, svakom mafinu dodajte još jednu višnjicu odozgo…super izgleda, a ukus je još intenzivniji.

* Šolje su one crvene za kafu, od 2 dcl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *