Magične korpice

Napolitanke, keks sa punjenjem, neke čokoladne kupovne poslastice… Sve je to za mene – pluskvamperfekat ➡️ davno prošlo vreme. 🤷‍♀️Velika je to ljubav nekad bila. Nažalost, ispostavilo se, za mene ne baš tako dobra. 💘

Zato sam i bila toliko oduševljena ovom kombinacijom sastojaka, da ne mogu da vam opišem. Urme, lešnik, badem, hrskavi kornfleks, vanila…

12 svežih urmi potopite na 15tak min, pa im pod mlazom vode, skinite ljuskice i izvadite koščice.

U blender ubacite tako pripremljene urme, 50gr pečenog badema, 50gr pečenog lešnika, 2 šolje (od 2 dcl) kornfleksa bez šećera i 1 kašiku ekstrakta vanile. Dodajte malo vode i izblendajte sve sastojke dok se sve lepo ne sjedini. Od dobijene mase, pravite bombice, pa svaku uvaljajte u izmrvljen kornfleks.

Dobije se oko 20 malih zalogaja. Sladje mi je bilo tako, pa sam našla ove najmanje korpice i stvarno su izgledale magično.

smartcapture

Zašto magične? Zato što nisam mogla da verujem da ću ikad uspeti da napravim pravi odabir sastojaka, čiji će odnos biti takav, da konačan ukus može da stane rame uz rame sa svim mojim bivšim ljubavima koje mašu sa polica marketa. ✨Magija ili ne?! ✨ Probaćete, pa ćete mi reći 😉.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *