Tog dana kad je ovaj kolač nastao, nije bila raspoložena uopšte. Baš je bila odsutna, nije htela da razgovara. Samo je tražila crtaće i sedela na krevetu.
Kad sam videla da ne dobijam odgovore na 1001 pitanje “A, šta ti je? Jesi li nešto sanjala loše? Ko mi te dirao?” i slično, predlozila sam joj da odemo do kuhinje samo nas dve i da napravimo neki novi kolač.
Pun pogodak! 🎯🎯🎯
Zato smo ga i nazvale Nikicin kolač, a pravi se vrlo jednostavno. 💁
– 3 jajeta
– 3 narendane šargarepe
– 1 narendana tikvica
– 1 banana
– 2 šolje ovsenih pahuljica (1 šolja mlevenih, a druga šolja celih)
– 2 kašike meda
– 2 kašike kokosovog ulja
– pola kašičice sode bikarbone
– pola kašičice cimeta.
Umutite prvo belanca, pa dodajte žumanca. Postepeno dodajte ostale sastojke, ujednačite masu i prebacite u pek papirom obložen pleh srednje veličine. Pecite na 180°, 20tak min, ali proveravajte svakako.
Divan, sočan kolac. Idealno bi bilo da ga poslužite kad se skroz ohladi i čak odstoji u frižideru pola sata.