Palačinke sa povrćem

Pitate me često kako spremam palačinke. Pa, kako kad 🤷! Uglavnom – umutim jaja, nas je dosta, pa to bude 3-4 komada, dodam prstohvat soli, prstohvat sode bikarbone, a onda polako dodajem brašno (ovde je speltino) i običnu ili kiselu vodu, i mutim dok ne dobijem onu lepu gustinu za palačinke. Tek na kraju dodam kašiku-dve-tri ulja.
Ove na slici su malo drugačije, jer sam u samo testo ubacila i 1 rendanu šargarepu i 1 sitno seckan mladi crni luk. Pečem ih na srednje jakoj temperaturi, na teflonskom tiganju koji premažem uljem samo na početku i posle ne dodajem više.

Palačinke sa povrćem uglavnom filujemo krem sirom i belim lukom u granulama, jer stvarno daje neki poseban šmek.

Za doručak 👌, a uz neki dodatak možda prodju i kao predjelo za ručak, ali za večeru ih ipak preskočite 😂!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *