Piletina sa susamom

Sve što vam je potrebno je sledeće:
– pileći file (500gr)
– jaja (2 kom)
– susam (200gr)
– beli luk u granulama
– kisela pavlaka (1 čaša)
– krem sir (malo pakovanje)
– mirodjija
– pek papir

Umutite jaja viljuškom, posolite i dodajte malo belog luka. Isecite piletinu na trakice, pa potapajte u jaja, a onda uvaljajte u susam i tako redjajte na pek papir.

Pecite na 220°, dok ne dobije lepu boju. Ako treba, pred kraj, okrenite trakice da se i druga strana fino zapeče.

Dok se piletina peče, spremite umak, tako sto ćete u činiji izmešati pavlaku, krem sir, beli luk (po ukusu…mi baš volimo) i mirodjiju (ako ne volite, preskočite). Eto, bez brašna, prezli, bez kapi ulja, bez prženja, a ukusno, pikantno, sočno i brzinski 😉!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *