
Treba vam ručak za danas?
Brzo, a da bude kvalitetno?
Možda posluži ideja.
Potrebno je:
- 2 glavice crnog luka
- pola struka praziluka (ako je manji, onda slobodno stavite ceo)
- pola pakovanja šampinjona
- kukuruz šećerac (ako volite)
- 100-150 ml jogurta (običnog)
- so, biber
- pola kašičice kurkume
- beli luk (po ukusu, ja stavim 3 čena)
- 3-4 čeri paradajza
- 200 grama pirinča
Na masnoći propržite sitno iseckan crni luk. Kad promeni malo boju, dodajte sitno iseckan praziluk i malo vode. Neka se krčka tako par minuta, taman dok iseckate pečurke.
Ja sam ih sekla krupnije, a vi opet možete onako kako više volite. Dodajte pečurke i kukuruz šećerac u tiganj/šerpu. Promešajte i ostavite na temperaturi srednje jačine da se malo ujednači temperatura svih sastojaka.
Nakon par minuta, dodajte jogurt, kurkumu i biber.
Kad se malo ujednači sve, posolite po ukusu.
Na kraju, u već gotovo jelo, dodajte kolutiće čeri paradajza. Super bude kombinacija svežeg paradajza sa ovim skuvanim sastojcima.
Pirinač skuvajte uobičajeno, a ako želite da bude rastresit, nakon što je skuvan, stavite ga nakratko pod mlaz hladne vode. Tako se neće lepiti.
Prijatno.
❤