Pirinač sa pečurkama i prazilukom

Treba vam ručak za danas?
Brzo, a da bude kvalitetno?

Možda posluži ideja.

Potrebno je:

  • 2 glavice crnog luka
  • pola struka praziluka (ako je manji, onda slobodno stavite ceo)
  • pola pakovanja šampinjona
  • kukuruz šećerac (ako volite)
  • 100-150 ml jogurta (običnog)
  • so, biber
  • pola kašičice kurkume
  • beli luk (po ukusu, ja stavim 3 čena)
  • 3-4 čeri paradajza
  • 200 grama pirinča

Na masnoći propržite sitno iseckan crni luk. Kad promeni malo boju, dodajte sitno iseckan praziluk i malo vode. Neka se krčka tako par minuta, taman dok iseckate pečurke.
Ja sam ih sekla krupnije, a vi opet možete onako kako više volite. Dodajte pečurke i kukuruz šećerac u tiganj/šerpu. Promešajte i ostavite na temperaturi srednje jačine da se malo ujednači temperatura svih sastojaka.
Nakon par minuta, dodajte jogurt, kurkumu i biber.
Kad se malo ujednači sve, posolite po ukusu.

Na kraju, u već gotovo jelo, dodajte kolutiće čeri paradajza. Super bude kombinacija svežeg paradajza sa ovim skuvanim sastojcima.

Pirinač skuvajte uobičajeno, a ako želite da bude rastresit, nakon što je skuvan, stavite ga nakratko pod mlaz hladne vode. Tako se neće lepiti.

Prijatno.

Leave a Reply

Your email address will not be published.