Pogačice bez glutena

Uvek dobro dođe imati i ovako nešto u svojoj svesci sa receptima. Mnogo ljudi se, iz raznoraznih razloga okreće ishrani bez glutena, pa ako ste među njima ili možda imate nekog svog ko ne jede glutenske namirnice, evo jednog predloga.

Pogačice bez glutena, uz pomoć Aleksandrija glutenfree Premium univerzal mixa za hlebove i peciva. 👌

Potrebni sastojci:

2 i po šolje brašna (šolja je od 2 dcl)
1 kašičica soli
prašak za pecivo
3 pune kašike mlevenog lana
2 kašike maslaca u čvrstom stanju
250 ml vode
žumance za premazivanje
susam, suncokret za posipanje

Pomešajte suve sastojke. Postepeno dodajte vodu, mešajte kašikom, pa onda prebacite masu na radnu površinu i umesite testo.

Vlažnim rukama oblikujte pogačice, premažite ih žumancetom, pospite semenkama (ovde je suncokret i susam) i pecite na 200 stepeni 20-25min (zavisi od rerne).

Od ove količine sastojaka ispadne 12 pogačica.

Kao što vidite, ništa komplikovano, budu brzo gotove, a ukus će vas oduševiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *