Princes krofne bez šećera

Sipajte u šerpicu 200ml vode i 100ml ulja. Kad provri, sklonite sa ringle i dodajte 200gr speltinog brašna. Promešajte sve lepo i ostavite da se ohladi, a onda snažno mešajući, dodajte 2 jajeta…ali jedno po jedno.

Važno je da ne ubacujete drugo jaje, dok se prvo skroz ne sjedini sa masom.

To je sve…kašikom vadite testo na pek papir, prstima malo oblikujte vrh krofnica i pecite na 220°, 15tak minuta.

*Ne otvarajte rernu tokom pečenja.
** Kad isključite rernu, otvorite je i ostavite ih još koji minut da se prohlade unutra.
*** Možete ih filovati čime god poželite, a ovde je fil puding od vanile (koji u svom sastavu ne sadrži šećer) skuvan u 400ml mleka sa 2 kašike meda. Preliv je od kokosovog ulja, kakaa i meda (2:2:1).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *