Proso iz rerne

Ukusno, brzo, posno, bez težine u stomaku…

  • proso
  • crni luk
  • šargarepa
  • beli luk
  • začini

Potopite 150gr prosa par sati pre pripreme. Nakon toga ga lepo operite, pa u tri puta većoj količini vode skuvajte na srednjoj temperaturi.

Izdinstajte dve sitno iseckane glavice crnog luka i jednu narendanu šargarepu. Kad povrće lepo promeni boju i smekša, dodajte skuvan i oceđen proso, isključite ringlu, dobro promešajte i ostavite tako par minuta dok se ne ujednači temperatura svih sastojaka.
Posolite, dodajte beli luk, kurkumu i mlevenu papriku, po ukusu.

Prebacite sve to u manju tepsiju i pecite na 220 stepeni dok se lepo ne zapeče, što je negde oko 20 minuta.

Može da se posluži kao prilog, a može i samo uz salatu da bude lep, lagani ručak.
Umesto crnog luka, može i praziluk, moze i sveža paprika. Neka ovo bude samo baza, a vi je uvek možete obogatiti.

Probajte, brzinski je, a nema težine u stomaku, što sada kad se svi manje krećemo, baš znači.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *