Slana torta od povrća

1️⃣Glavicu karfiola srednje veličine, operite i ubacite u ključalu, posoljenu vodu. Ne treba da bude kuvan skroz, već samo onoliko koliko je potrebno da viljuškom može da se odvoji na cvetove (veličine oko 5 cm).

2️⃣ Ocedite karfiol i prebacite ga u posebnu, veću činiju.

3️⃣Dodajte sitno iseckan struk praziluka, jednu crvenu papriku, beli luk (po ukusu) i 3 narendane šargarepe.

4️⃣Posolite, dodajte biber, kurkumu ili neki drugi začin koji volite.

5️⃣ Umutite 4 jajeta, 300ml jogurta i 50 ml ulja.

6️⃣ Prelijte povrće umućenom masom. 7️⃣ Prebacite u tepsiju ili kalup, poredjajte kolutove crnog luka i pospite susamom.

8️⃣ Pecite na 200°, 35-40min (zavisi od rerne).

9️⃣ Secite tek kad se malo prohladi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *