1️⃣Glavicu karfiola srednje veličine, operite i ubacite u ključalu, posoljenu vodu. Ne treba da bude kuvan skroz, već samo onoliko koliko je potrebno da viljuškom može da se odvoji na cvetove (veličine oko 5 cm).
2️⃣ Ocedite karfiol i prebacite ga u posebnu, veću činiju.
3️⃣Dodajte sitno iseckan struk praziluka, jednu crvenu papriku, beli luk (po ukusu) i 3 narendane šargarepe.
4️⃣Posolite, dodajte biber, kurkumu ili neki drugi začin koji volite.
5️⃣ Umutite 4 jajeta, 300ml jogurta i 50 ml ulja.
6️⃣ Prelijte povrće umućenom masom. 7️⃣ Prebacite u tepsiju ili kalup, poredjajte kolutove crnog luka i pospite susamom.
8️⃣ Pecite na 200°, 35-40min (zavisi od rerne).
9️⃣ Secite tek kad se malo prohladi.