Sutlijaš bez šećera

Iako spada u kategoriju “jednostavno”, nikad do sad nisam uspela da napravim onaj pravi sutlijaš, koji je sočan i ukusan, čak i sutradan.

Kažem, do sad 💪! Samo strpljenje i stalno mešanje.💁 Dobro operite 350gr pirinča, stavite u šerpu i sipajte vode samo koliko da pokrije pirinač. Dodajte i prstohvat soli. Kad provri voda, smanjite temperaturu i dodajte jos pola čaše vode. Tek kad sva voda uvri, polako počnite da dodajete mleko. Biće vam potreban 1 litar mleka. Ja sam koristila obično, ne znam kako bi se ponašalo neko biljno. Malo po malo, sačekajte da se mleko sjedini sa pirinčem, da ga upije, pa tek onda nalijte još malo i tako dok ne potrošite ceo litar. Mešajte sve vreme, da se ne uhvati za dno šerpe.
Na kraju, kad isključite ringlu dodajte 1 kašičicu stevije i ostavite sutlijaš u šerpi još nekoliko minuta. 🍓 🍓 🍓 🍓

Preliv je od malina koje sam kuvala u malo vode, dok masa nije postala gusta, poput džema.
Doručak, užina ili večera, odlučite sami. Kod nas je nestao za pola sata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *