Voćni tart

Sprema se brzo, bez komplikovanih namirnica i servira se hladan…Možda više podseća na neku letnju poslasticu, ali ko će čekati leto da se sladi. 😋

Umesite testo od 150gr speltinog brašna, 60gr maslaca, pola kesice praška za pecivo i 50ml vode.

Testo će biti lepljivo, pa je potrebno da ga vlažnim rukama ravnomerno razvučete po pek papirom obloženom kalupu/tepsiji.

Peče se na 200°, 15ak minuta, s tim što ja posle 10tak minuta izvučem kalup, izbockam testo viljuškom po obodu i onda vratim da se ispeče do kraja.


Fil je običan puding od vanile napravljen sa 400ml mleka, da bude gušći i uz dodatak stevije. Možete ako više volite dodati umesto stevije med, ali onda smanjite količinu mleka na 350ml, jer će med učiniti da bude redja masa.


To je sve – kora, fil i na kraju, dekorišite omiljenim voćem…ovde su kivi, jabuka i maline.

Brzo, lako, ukusno, a i lepo ovako kad se pogleda. 😋😍


Prijatno. 💁‍♀️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *