Zalogajčići bez brašna sa humusom

Za lepinjice koje ćete na kraju preseći na pola i filovati svaku polovinu posebno, nema nekog striktnog recepta i pravila…
U blender ubacite po 2-3 kašike susama, lana, suncokreta, ovsenih pahuljica, golice, prstohvat sode bikarbone i kašičicu soli.

Kad sve to fino sameljete, prebacite u činiju, dodajte kašiku-dve ulja i onda pomalo dolivajte vodu. Masa treba da bude srednje gusta, da možete kašikom da vadite na pek papir i oblikujete loptice. Nemojte da se zbunite i uplašite ako malo pozeleni – tako suncokret reaguje sa sodom bikarbonom. Znači, sve je ok 😂!

Peku se na 200°, 15tak minuta, ali proveravajte. Tek kad se ohlade, presecite ih na pola i filujte čime god želite.

Humus sam spremila tako što sam skuvala leblebije – jednu onu crvenu šolju za kafu od 200ml, ubacila u blender sa paprikom, paradajzom, mladim crnim lukom, malo soli i kašikom-dve ulja.

Treba malo strpljenja dok se sve to ne sjedini, a ako vam baš teško ide, dodajte malo vode. Ipak mislim da zbog paradajza neće biti problema.

Eto, ukusno je, zdravo, posno…pa, ko voli, nek’ izvoli ❤️!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *