Moje omiljene galete iz detinjstva 😍!

Mama ih je često spremala na onom velikom tosteru, pa su izgledale kao spojeni štapići.
Tek kasnije, kad smo bili veći, kupili smo prvi aparat i tada su galete postale Bakin kolač.
Sa malo vanile, narendanom korom limuna i savršeno mekane i posle dan-dva…mislim, kad ostane neka. 🙄😋
Od pre par dana, zahvaljujući dragim ljudima iz FAGOR novi član naše ekipe u kuhinji je i ovaj roze lepotan. 😍
Mnogo se radujem našem druženju, jer ako ćemo suditi po ovom prvom susretu kad je i nastao Bakin kolač bez belog brašna i šećera, biće mnogo zanimljivih ideja. Obećavam da je ovo samo prva u nizu… Očekujte slane i slatke varijante, kao i uvek jednostavno i bez komplikovanih namirnica. ❤️
Za ovu priliku sam odabrala dobro provereno i pouzdano speltino brašno i želela sam da dobijem neutralan ukus. Tako da se ovakav Bakin kolač može koristiti na različite načine…
U činiji pomešajte 400gr speltinog brašna, pola kašičice soli i kesicu praška za pecivo.
U drugoj činiji dobro umutite 2 jajeta, 300ml mleka i 3 kašike otopljenog kokosovog ulja (može i maslac kao zamena).
Dodajte suve sastojke uz neprekidno mućenje. Kad masa postane ujednačena, zagrejte aparat, premažite ploče uljem koristeći četkicu i pecite Bakin kolač.

Kod nas je planuo u roku od sat vremena… Deca su mazala džem, a veliki filovali pavlakom, medom i malinama. 😋😍
Brzo, lako, praktično…još ako se i gosti (ne)najave…pun pogodak. 🎯🎯🎯
Ako pravite – javite. ❤️