Pravo da vam kažem, ovo je bio ozbiljan poduhvat…
Bez glutena, bez šećera, bez belog brašna, bez kvasca, posno, na vodi. 😁
Shvatate? 🍰🙈
Dakle, za 3 kore su vam potrebni sledeći sastojci:
- 2 šolje pirinčanog brašna
- 2 šolje kokosa (najobičnijeg)
- 1 kesica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 3 kašike chia semena pomesane sa 9 kašika vode (neka vam to odstoji bar 10tak minuta tako pomešano, pa ga tek onda koristite)
- 5 šolja vode




Sve sastojke pomešajte, pa ispecite tri kore, na 200 stepeni. Trebaće svakoj oko 15tak minuta, ali vi pratite. Bele su boje, i kad se odvoje od pek papira, izvucite ih, prekrijte krpom i kad se malo prohlade, skinite pek papir fino i polako. Dakle, podelite dobijenu masu tako da imate za tri kore.
Za fil vam treba 5 šolja narendane bundeve (to je jedno veče parče). Dodajte tome malo vode i u šerpi na srednjoj temperaturi, prokuvajte malo, dok se masa ne sjedini i voda ispari. Sklonite sa ringle i tako prokuvanoj bundevi, dodajte 4 pune kašike meda ili džema od kajsija.
Ostalo je lako.
Kora, fil, kora fil, kora fil. 😋
Završavamo filom, preko koga možete posuti narendanu koru narandže (koji ste prethodno dooobroo oprali) i malo cimeta. Možete što se mene tiče i čokoladu da narendate, nećete ga sigurno time pokvariti.
😋

Za kraj vam dodjem dve informacije
- Šolja je od 2 dcl
- Pleh je dimenzija okvirno 30×20
Eto, nadam se da će nekome biti od koristi ideja.

Prijatno!
❤️❤️❤️