“Ja se zovem Danica ‘vezda, imam duve godine i živim u Nišu, mamom, tatom, Niko’ inom i Mihaj’om…”. Moja zvezda je dominantna sestra bliznakinja, prava zvezda vodilja. I nemojte da vas zavara taj nežni ten, svetla kosa i naizgled sićušno telo… Mali zmaj je to ❤️! Najlepše se mazi, najbolje jede, nasmejana se budi i kad je presrećna ona dotrči, poljubi i kaže: “Vo’im te! Kupaj me!” 😂😂😂
Ovaj kolač naša zvezda Danica obožava…
Umutite mikserom:
- 4 šolje (šolja je od 2 dcl) pirea od jabuka (ja sam ispekla pun pleh, mislim da ih je bilo 9, a za pire sam iskoristila možda 5…velike su bile)
- 2 šolje mlevenih ovsenih pahuljica
- 1 prašak za pecivo
- 3 lan jajeta (sve je ok, ništa strašno , još jedna zamena, slična chia jajetu…dakle prelijete 3 kašike mlevenog lana sa 9 kašika ključale vode, promešate i ostavite tako 10tak minuta)
- 2 kašike meda.
Tako dobijenu masu, izlijte na pek papirom obložen kalup/pleh/tepsiju srednje veličine i pecite na 200 stepeni.
Za preliv možete koristiti neku od čokolada bez šećera, sada ih bar svuda ima (Galeb, Dorina) ili onu staru varijantu – po dve kašike meda, kokosovog ulja i kakaa sjedinite na tihoj vatri, pa pospite odozgo jedno 30gr iseckanih lešnika.

Jeste da je post prošao, ali ide nam sledeći. Za sve one koji izbegavaju mlečne proizvode i jaja, a vala ni brašna nema ovde, mislim da će biti odličan izbor.

Jesi li koristila možda onaj gotov kao Apple sauce? Čini mi se da ima u DM-u. Mnogo se radujem zbog sajta, otvara mnoge mogućnosti. 💚
Nisam, nisam… Moraću da pogledam sledeći put, obavezno. Hvala ❤️! I mene raduje što ljudi mogu na jednom mestu da nadju recepte sa instagrama. ❤️❤️❤️ Hvala za podršku. 💖
Draga Dejana, divan Vam je sajt. Recepti su Vam odlični i uz malo mašte može se kombinovati
do mile volje. Htela sam usput i da Vas pitam da malo pojasnite ovo lan jaje (samo se procedi posle 10ak minuta?).
Hvala puno i veliki pozdrav.
Hvala, Ivana puno. Drago mi je sto Vam se dopada. Što se tiče lan jajeta, vrlo je jednostavno. Samo se tri kašike samlevenog lana preliju vodom (8-9 kašika), to tak odstoji i posle 10-15 minuta se samo ubaci u masu i umuti se. Nema sta da se procedi, masa će biti gusta. Nadam se da sam bar malo pojasnila. Veliki pozdrav i hvala sto pratite. ❤️