Korpice sa kikiriki puterom

Potrebni sastojci:
– 200 grama ovsenih pahuljica
– 1 puna kašika ovsenog brašna
– 2  zrele banane
– 2 kašike meda
– prstohvat soli
– kikiriki puter
– 100 grama crne čokolade

Pomešajte u činiji ovsene pahuljice, brašno, ispasirane banane, med i so.
Sjedinite masu i dobro ujednačite.
Ovako dobijenu masu, odvajajte kašikom i svaki tako odvojen deo utisnite po dnu modlica za mafine.
Moje su silikonske, a vi možete da koristite i papirnate.
Napravite malo udubljenje u sredini svakog kolačića i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 15 minuta.
Nakon toga ih izvucite i ostavite da se prohlade.
U udubljenje svakog kolačića stavite po pola kašičice kikiriki putera (može bilo koji drugi od orašastih plodova).
Otopite crnu čokoladu na pari, premažite kolačiće.
Ostavite ih u frižideru na sat vremena.
Od ove količine sastojaka dobila sam 20 kolačića.
Možete napraviti i veliki kolač, pa ga seći na kocke.
Sami odaberite. 🌸

Prelepi su, jakog i intenzivnog ukusa.
Kada sledeći put budem pravila, smanjiću sloj kikiriki putera i dodati neki voćni preliv. Čokolada preko ostaje. 👌

Ako pravite – javite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.