Još jedna brzinska varijanta za doručak, kod kuće ili na poslu, ali i da spakujete deci za užinu. Potrebno je:
- 350 gr speltinog brašna (kao zamena može raženo ili ječmeno)
- 2/3 kesice praška za pecivo (ako stavite celu nećete mnogo pogrešiti, ali rizikujete da pogačice budu malo gorke)
- 1 kašičica soli
- 1 kesica origana
- 100 gr narendanog kačkavalja
- 50 gr sira
- 1 ravna kašičica belog luka u granulama (super je zbog arome)
- 200-250 ml vode
- ako želite naseckajte i malo pečenice ili suvog vrata, svakako birajte nešto kvalitetnije.
Pomešajte sve sastojke i umesite testo. Neka odstoji 15ak minuta, pa vlažnim rukama kidajte malo po malo, oblikujte pogačice i redjajte na pek papirom obložen pleh. Na kraju ih premažite žumancetom i, ako volite, pospite susamom. Pecite ih na 200 stepeni, dok ne porastu i dobiju onu finu boju. Treba im oko 20ak minuta, u zavisnosti od rerne.
Mekane su i sutradan, pa ih možete i uveče spremati za ujutru.
Eto, toliko. 👩🍳
Ako pravite – javite. ❤️
